marți, 8 decembrie 2015

Paste cu broccoli copt, rosii uscate si branza de capra




Am descoperit anul trecut ca multe neamuri de-ale verzei sunt mai gustoase daca sunt rumenite in cuptor decat daca sunt fierte - de exemplu varzutele de Bruxelles si conopida. Logica spune ca acelasi lucru ar trebui sa se intample si cu broccoli, iar combinatia dintre acesta si rosii uscate plus branza de capra, care va sa zica 2 din ingredientele mele preferate, si ceva paste ca sa ne si saturam, nu are cum sa dea altceva decat o mancare pe care as face-o si as manca-o neintrerupt.

ingrediente:
- 200 g paste fainose
- 1 bucata broccoli (aprox. 500 g)
- 3 catei de usturoi
- 100 g branza de capra (un rulou)
- rosii uscate
- 1 lingura de ulei de masline
- piper
metoda:
- se incinge cuptorul pe mediu;
- se desface buchetul de broccoli, apoi se spala, se lasa la scurs, apoi se aseaza floricelele pe tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin ulei; floricelele sa fie rasfirate, nu trebuie sa se inabuse ci sa se rumeneasca; se pun in tava si cateii de ustuoi, necuratati; se coc 15-20 de minute;
- se fierb pastele; se scurg, dar se pastreaza o cana din apa in care au fiert;
- se incinge uleiul intr-o tigaie; se adauga ustoiul copt si zdrobit, apoi floricelele de broccoli si rosiile uscate,  piper, pastele si branza rupta bucati; se amesteca, adugand treptat din apa retinuta de la paste, putin cate putin, pana cand branza se topeste.



Pofta buna!
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...