marți, 29 aprilie 2014

Salata de oua cu branza



De facut neaparat dupa Pasti, sau cu orice alta ocazie cand nu stim ce sa mai ungem pe paine.

ingrediente:
- 5 oua fierte
- 350 g telemea
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1-2  linguri smantana


metoda:
- se fierb tari 5 oua, se lasa la racit  (sau se folosesc cele ramase de la Pasti);
- se face maioneza dintr-un galbenus, cu o lingurita de mustar si 100 ml ulei;
- se amesteca ouale si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari cu maioneza si smantana; telemeaua fiind, de obicei, sarata, salata nu mai are nevoie de sare.
E buna cu ceapa verde, cu ardei sau cu sunca. 


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...