miercuri, 1 iulie 2015

Salata de cartofi noi cu ridichi




Raspunsul la intrebarea "ce mancam azi?" este foarte simplu daca am norocul sa o aud sambata sau duminica pe timp de vara: gratar! Un singur cuvant care ascunde multe posibilitati, asa ca rasuflu usurata. Dar apoi intreb: "cu ce?", si-atunci incep sa-mi bat capul, panicata, pentru ca cealalta jumatate a familiei e mult mai carnivora decat mine si ar manca fericit gratar cu mici. Notez asadar aceasta salata, la categoria "prea simpla ca sa fie o reteta"- sa o am la indemana pentru cand raman in pana de idei.

ingrediente:
- cartofi noi (1/2 kg)
- ridichi (vreo 15)
- ceapa verde (2-3 fire)
- iaurt - 2 linguri
- ulei de masline - 2 linguri
- mustar cu boabe intregi - 1 lingura
- sare, piper
metoda:
- se fierb cartofii spalati bine, cu tot cu coaja, in apa cu sare;
- dupa ce s-au racit cartofii se curata de coaja si se taie rondele; la fel se taie ridichile si ceapa verde;
- se pun intr-un borcan: iaurt, ulei de masline, sare si mustar; se inchdie capacul, se agita borcanul; daca e prea gros sosul (depinde cum e iaurtul) se poate adauga putina apa;
- se amesteca bine sosul cu restul ingredientelor.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...