marți, 3 iulie 2012

Tarta grila cu cirese


In timp ce faceam aceasta tarta mi-a venit un gand care suna a motto : "O tarta, daca are fructe, e pe jumatate iertata" ! (Pentru tarte sarate "fructe" se va inlocui cu "legume".) Cu constiinta impacata notez deci reteta :).

ingrediente pentru aluat:
- 280 g faina 000 cernuta
- praf de sare
- 230 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita otet alb
- 2 linguri apa rece
ingrediente pentru umplutura:
- 700 g cirese fara samburi (se obtin din aprox. 1 kg cirese cantarite integi)
- 140 g zahar
- zeama de la o limeta (dar merge si cu lamaie)
- 30 g amidon
metoda:
- se prepara aluatul dupa metoda descrisa aici; se inveleste in folie si se pune in frigider pentru cel putin 30 de minute;
- se amesteca zaharul cu amidonul;
- se toarna zeama de limeta peste cirese, apoi zaharul cu amidon; se amesteca bine;
- se imparte aluatul in doua: partea mai mare - cam 2/3 din cantitatea totala - se intinde pa blatul usor infainat; se unge cu unt baza unei forme de tarta si se aseaza aluatul in ea; se inteapa din loc in loc cu o furculita apoi se pune tava in frigider;
- se intide si restul de aluat si se taie fasii de 1.5 - 2 cm latime;
- se scoate tava cu aluat din frigider, se aseaza umplutura, iar deasupra se formeaza grila din fasiile de aluat; eventual se unge cu ou batut pentru stralucire;
- se cocace tarta la 175 de grade C pana se rumeneste grila si umplutura se ingroasa si bolboroseste - cam 40-45 de minute; se verifica din cand in cand si daca marginile de aluat s-au rumenit prea mult se acopera cu folie de aluminiu (la placinta din imagine nu a fost cazul).

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Buna,

    Arata grozav tarta asta!
    Eu sunt Hana si reprezint Blogoteque.ro. Am descoperit recent blogul tau si mi-ar face placere sa iei si tu parte la proiectul nostru.

    Blogoteque.ro a apãrut din plãcerea de a citi bloguri, din nevoia de a gasi cele mai noi si mai interesante articole si din dorinta de a promova blogosfera femininã româneascã.

    Blogoteque.ro este un ziar de bloguri: adunã unele dintre cele mai interesante articole din blogosfera feminina si prezintã un fragment din ele pe site, citirea intregului articol fiind posibila direct pe blogul original. Astfel cititoarelor le va fi usor sa aleagã ce doresc sã citeascã iar bloggeritele vor avea parte de si mai multi cititori si vizitatori pe paginile lor.

    Blogoteque reprezinta de asemenea si o echipa de editori care scriu articole pentru site.

    Te astept cu drag sa ne vizitezi si sa te inscrii.
    Hana

    RăspundețiȘtergere
  2. I love cherries but have never had them in a pie or any baked goodie
    Your recipe is really tempting and I would love to give it a try soon

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sawsan, I hope google-translate will do a good job ... the ingredients are simple and the method classic so I'm sure you'll have no problems understanding the recipe.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...