vineri, 29 martie 2013

Tagliatelle cu ciuperci si gorgonzola




Tagliatellele sunt facut de mine (ca am masina de paste :)) dintr-un ou, 100 gr faina 650 la care am adaugat o lingurita de ierburi de provence si putin ulei de masline, dupa metoda descrisa aici, dar macarea se poate face cu orice fel de paste. Sosul de branza poate fi facut cu smantana, dar eu am incercat sa-l fac mai putin "ingrasacios".

ingrediente (2 portii):
- 500 g ciuperci champignon
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare, piper, putin ulei
- 100 g gorgonzola
metoda:
- se spala ciupercile si se taie felii apoi se amesteca cu zeama de lamaie;
- se incinge putin ulei intr-o tigaie; se caleste ceapa verde tocata, apoi se adauga ciupercile; se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama lasata;
- se fierb pastele in apa cu sare; se scurg si se pastreaza 200 ml din apa in care au fiert;
- se pune aceasta apa inapoi la fiert, se adauga branza si se amesteca astfel incat sa se topeasca;
- se adauga pastele si se amesteca bine; se aseaza in farfurie paste, deasupra ciuperci si se decoreaza cu patrunjel sau cepsoara verde taiata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...