vineri, 18 ianuarie 2013

Covrigei




Am primit de la mama o forma pentru taiat covrigei, asa ca am rugat-o sa-mi dea si reteta. Sunt atat de buni incat nici nu-ti dai seama cum se topesc din farfurie ....

ingrediente:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 2 linguri de lapte la temperatura camerei
- 1 lingurita de zahar
- 250 gr unt
- 2 galbenusuri
- 2 linguri smantana
- sare
- 1 galbenus (sau albus) pentru uns, plus cascaval ras, sare grunjoasa, seminte pentru presarat
metoda:
- se amesteca drojdia cu lapte, o lingura de faina si o lingurita de zahar; se lasa deoparte, la loc caldut, pana devine spumoasa si se umfla;
- se amesteca faina cu cele doua galbenusuri, smantana, o priza de sare, unt si drojdia umflata; se framanta pana cand rezulta un aluat omogen, catifelat (cam 5 minute, nu mai mult);
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat astfel incat sa aiba grosimea de 4-5 mm;
- se decupeaza covrigeii cu forma speciala, se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu glabenus sau albus batut usor, se presara sare, branza rasa sau chimen (cui ii place) - ori alte seminte; se lasa la dospit 15-20 de minute apoi se coc la foc domol pana devin aurii (15 minute la  mine).


Pofta buna!

 P.S. de fapt, cosuletul  e vedeta in toate pozele, el se vede mai bine decat covrigeii :)), asa-i ca e frumos?




4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...