duminică, 24 iunie 2012

Quiche Lorraine (aproape)


Aceasta este o reteta clasica din bucataria franceza: aluat de tarta, sunca si crema de oua cu lapte si smantana. Fara branza. Mare pacat, dupa mine, asa ca am adaugat si branza rasa deasupra.

ingrediente:
- 220 gr faina
- 125 gr unt
- praf de sare
- 1 ou
- 200 gr sunca
- 3 oua mari
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana
- 100 gr cascaval ras
metoda:
- se pregateste aluatul: se amesteca in robotul de bucatarie faina cu sarea si untul rece, taiat cubulete; cand are aspect de firmituri se adauga oul si 4 linguri de apa rece; se amesteca pana cand aluatul se aduna; se inveleste in folie si se lasa in frigider 30 de minute;
- se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de tarta de 23 cm; se inteapa aluatul cu o furculita si se acopera cu hartie de copt peste care se pun boabe de fasole si se cocace "orb" 15 minuute la foc mediu (180 grade C), apoi inca 10 fara greutati si fara hartia de copt;
-  sunca se taie cubulete si se prajeste pana devine aurie si usor crocanta; se aseaza pe tarta semi-coapta;
- se bat usor ouale, se adauga sare si piper, laptele si smantana; se toarna amestecul peste sunca, se presara cascavalul ras si se coace tarta 40-45 de minute;
- se lasa la racit in tava 5 minute, apoi se scoate pe un gratar; se serveste calduta sau rece, cu o salata alaturi.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. tare bine arata...vreau si eu diseara !

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu as fi adaugat branza, sa stii! :) a iesit tare bine. o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, ma bucur ca cineva ma intelege :))!
      O seara faina si tie!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...