luni, 12 august 2013

Vinete cu piper Sechuan



Un fel de mancare plin de arome, intre care n-as putea spune ca predomina cea a piperului chinezesc (care da numele acestui fel de mancare), dar combinatia exotica de gusturi este desavarsita.



ingrediete:
- 2 vinete mici
- 1 lingurita sare
- 3 catei de usturoi
- 4 cepe verzi
- o bucata de ghimbir de aprox. 1.5 cm
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura vin alb sec
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita piper Sechuan macinat
- fulgi de ardei iute (optional, pentru cine mananca picant)
- seminte se susan
- ulei pentru prajit


metoda:
- se spala vinetele, se curata de codite si de coaja, se taie felii de 1.5 cm grosime, iar feliile in bastonase de aproxiamtiv 4 x 7 cm; se pun intr-o strecuratoare, presarate cu sare, si se lasa 30 de minute;
- se taie ceapa verde in segmente de 2 cm lungime; capetele verzi se lasa deoparte; ustroiul si ghimbirul se taie marunt;
- se amesteca piperul Sechuan cu sos de soia, zahar si otet;
- se clatesc vinetele in jet de apa rece, apoi se usuca folosind servete de hartie;
- se toarna ulei in wok - cam de 2 degete; cand e bine incins se adauga vinetele; se prajesc, amestecand des, pana se rumenesc;
- se scot vinetele pe servet de hartie; se scurge aproape tot uleiul din wok, lasand putin;
- se caleste ceapa (partea alba), usturoiul si ghimbirul, amestecand mereu - timp de 30 de secunde;
- se adauga vinetele in wok, apoi sosul cu piper;
- se lasa pe foc inca 1-2 minute;
- se serveste fierbinte, cu ceapa verde si seminte se susan deasupra, alaturi de orez sau taietei chinezesti.


Pofta buna!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...