joi, 9 iulie 2015

Cornuri pufoase umplute cu branza



Reteta acestor cornuri, denumite in original "cornuri pufoase cu cascaval si mac" a aparut in cartea "Aperitive. 24 de retete delicioase si usor de preparat"  scrisa de maestra aluaturilor (si a torturilor, si a pastelor ... ) Laura Adamache, dar amatoare de branzeturi cum sunt nu m-am multumit cu cornuri acoperite cu cascaval, ci m-am gandit sa le si umplu cu branza (se poate folosi cascaval si pe dinauntru, si pe dinafara, dar eu aveam o branza care se cerea consumata).


ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g lapte praf
- 1 pliculet de drojdie dezhidratata
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 150 ml lapte
- 100 ml apa
- 50 g ulei de masline
- 1 galbenus
- 3 linguri lapte + 1 lingura de ulei pentru uns
- 100 g cascaval
- 150 g branza framantata


metoda:
- se amesteca faina cernuta cu drojdie, lapte praf, zahar si sare; se adauga apa calduta, laptele, uleiul si galbenusul si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste (asa de tare) de mana;
- se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul;
- se imparte aluatul in doua; se intinde o bucata de aluat pe blatul usor infainat pana ajunge un disc cu diametrul de aproximativ 25 cm;
- se taie in 8 parti egale, apoi se face o taietura de 2-3 cm in mijlocul fiecarei baze a "triunghiurilor" obtinute;
- se pune cate o lingurita cu varf de branza pe fiecare triunghi, catre baza acestuia, apoi se ruleaza cornurile, tragand usor de colturile bazei la inceput, apoi de varf, curband usor cornul la final pentru a-i da forma de corn;
- se procedeaza identic cu celalalta bucata de aluat;
- se lasa cornurile la dospit o ora;
- se incinge cuptorul la 200 grade C;
- se ung cornurile cu amestecul de lapte si ulei si se lipeste cascaval ras;
- se coc pe treapta a doua de jos in sus a cuptorului timp de 15-18 minute, pana se rumenesc. Se servesc caldute sau reci dar sunt bune si reincalzite in cuptor a doua zi.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...