vineri, 27 noiembrie 2015

Tarta cu branza, sunca si rosii uscate




Dupa o lunga pauza de activitate pentru "Daring Bakers", iata-ma incercand reteta propusa pentru luna noiembrie, tema fiind tarta cu crema de branza si strat crocant - numele original in engleza fiind "Cheese cake crumble pie", adica o combinatie de 3 straturi care mai de care mai bun. Iata aici varianta sarata a tartei, cu sunca, ceapa verde, rosii uscate si porumb, ii lipseste stratul crocant (am pus doar cateva rosii uscate, tocate, deasupra) dar are destule arome si culori incat sa fie buna asa cum e. E foarte buna ca aperitiv sau pachetel de dus la birou.

ingrediente aluat:
- 175 g faina 000
- 5 g sare
- 100 g unt rece taiat cubulete
- 90 ml apa rece

ingrediente umplutura:
- 450 g crema de branza
- 60 ml frisca
- 60 g cascaval ras
- 1 fir ceapa verde, tocat ( eu am pus cateva micro-firicele de praz)
- 40 g rosii uscate
- 140 g porumb
- 2 oua
- piper
- 115 g sunca fiarta, taiata cubulete

in plus: 2-3 rosii uscate taiate fasiute.

metoda: 
- se prepara aluatul amestecand faina, sare si unt pana cand compozitia are aspect de firmituri; se adauga apa si se amesteca pana cand se aduna aluatul; se inveleste in folie alimentara si se lasa in frigider minim 30 de minute;
- se incinge cuptorul la 220 grade C;
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat si se aseaza intr-o tava de tarta de aprox. 23 cm (inalta de cel putin 4 cm); se indoaie excesul de aluat, se inteapa cu o furculita si se coace "orb" (cu greutati asezate pe hartie copt, peste aluat) timp de 10 minute; se indeparteaza greutatile si hartia si se mai coace aluatul 5 minute;
- se reduce temperatura cuptorului la 160 grade C;
- intre timp se bate crema de branza cu frisca; se adauga ouale, rosiile uscate, ceapa verde, porumbul si piper si se amesteca usor; se toarna compozitia in tarta semi-coapta, apoi se acopera cu cubuletele de sunca;
- se coace tarta timp de 45-55 de minute, pana cand arata inchegata; (reteta propusa spunea sa cocacem tarta intr-un vas cu apa, dar nu mi-a sunat bine combinatia abur+aluat de tarta asa ca am copt fara vasul cu apa);
- se lasa tarta la racit o ora in bucatarie, apoi in frigider peste noapte.
Se presara cu fasiute de rosii uscate inainte de a servi.
Pofta buna!

Blog-checking lines: For the month of November Krista & Nicole of “Two Cups of Sugar.” challenged us to make our own version of cheesecake crumble pie.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...