duminică, 14 aprilie 2013

Clatite americane cu ananas


Clatitele americane merg bine la micul dejun, spun unii, dar la mine doar la un mic dejun intarziat de sfarsit de saptamana, pentru ca desi se fac foarte usor, in timpul saptamanii nu prea incap in program. In varianta asta bucatelele de ananas invioreaza clasicele pancakes, iar siropul de artar imi place atat de mult incat mi-as planta un artar in curte (oare as obtine o lingura de sirop pe an ?).

ingrediente:
- 150 g ananas (scurs, daca e din conserva) taiat bucatele
- 100 g faina 000
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- praf de sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3 linguri zahar brut
- 1 ou
- 100 ml lapte
- ulei pentru prajit
- iaurt grecesc si sirop de artar pentru servit
metoda:
- se amesteca faina cu agentii de crestere, sare, scortisoara si zahar;
- se face o gropita in mijlocul fainii, se adauga oul si se amesteca, incorporand faina treptat; se adauga laptele si se amesteca bine; se adauga bucatile de ananas;
- se incinge putin ulei intr-o tigaie; se ia cate o lingura din aluat si se toarna in tigaie; se vor praji 3-4 pancakes deodata, lasand spatiu intre ele; cum aluatul e destul de lichid clatitutele par foarte plate la inceput , dar cresc la prajit;
- cand apar bule pe partea superioara a clatitelor se intorc pe partea cealalta.
Se servesc calde cu iaurt grecesc si sirop de artar.



Pofta buna!

sursa

6 comentarii:

  1. Exact asa fac si eu, doar la sfarsit de saptamana ca in rest nu prea este timp. Cu ananas nu am incercat dar suna bine.

    Siropul de artar din comert de la noi mi se pare putin fad, parca e sirop de zahar(eu am gustat si de la mama lui de acasa sirop de artar si avea alt gust)... oare nu mai simt eu gustul sau chiar asa este?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gustat si eu sirop de artar din cele departari, dar demult, nu mai tin minte gustul asa incat sa-mi dau seama de diferente... Simt la el si alta aroma, in afara de dulceata, si taaare bun e, si stiu ca se fabrica cu diferite grade de concentratie, poate chiar conteaza si-asta.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...