miercuri, 22 iunie 2011

Quiche cu parmezan si rosii cherry


ingrdiente pentru aluat:
- 300 gr faina
- 150 gr unt rece
- 8 linguri apa rece
- 3 rosii uscate taiate marunt
- 1/2 lingurita sare
ingrediente umplutura:
- 300 gr rosii cherry
- 75 gr parmezan
- 2 oua
- 300 ml smantana
- 1 lingurita busuioc uscat
metoda:
- se face aluatul in robotul de bucatarie : se ameteca faina cernuta cu sarea si rosiile uscate; de adauga untul si se mixeaza pana cand compozitia are aspect de firmituri; se adauga apa si se mixeaza doar pana cand aluatul de aduna intr-o bila; se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o ora cel putin;
- se intinde aluatul pe blatul usor infainat si se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu unt; aluatul e cam fragil, asa ca se poate aseza in tava in 2 feluri: se ridica de pe blat pe sucitor si apoi se desfasoara in tava, sau se indoaie aluatul in 2 pe diametru, apoi inca o data astfel incat sa aiba forma unui sfert de cerc, se aseaza in tava punand varful in centrul tavii, dupa care se despatureste; se pune tava in frigider pentru 20 de minute;
- se incinge cuptorul pe treapta 2;
- se coace blatul tartei "orb" timp de 15 minute, apoi se indeparteaza greutatile si hartia de copt si se mai coace 10 minute;
- cand se pune tarta la cuptor se pun intr-o alta tava rosiile stropite cu ulei de masline si presarate cu sare si piper;
- dupa ce s-a copt crusta se  presara pe ea jumatate din cantitatea de parmezan, apoi se aseaza rosiile; se toarna deasupra amestecul de oua cu smantana, busuioc si putina sare; deasupra se presara restul de parmezan;
- se coace 35-40 de minute, pana se rumeneste putin desupra, si furculita iese curata din umplutura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...