duminică, 27 februarie 2011

Tarta cu spanac

ingrediente :
- 250 gr faina
- 125 gr unt rece taiat cubulete
- 1 lingurita sare
- 4 linguri apa rece
- 400 gr spanac fiert, tocat
- 200 gr branza de burduf (mi-au ajuns la urechi vorbe care spuneau ca ar fi prea multa branza ... pentru mine nu e niciodata prea multa branza, dar cine vrea sa simta mai puternic gustul spanacului poate reduce cantitatea acesteia, sau o poate inlocui cu cas ras, cu un gust mai putin pregnant)
- 3 oua
- 3 catei usturoi
- 1 lingura faina
- sare, piper
metoda:
- se face aluatul (fraged, pate brisee) amestecand la robot faina cu sarea si untul si adaugand apoi apa; invelit in folie de plastic, se lasa la frigider 30 de minute minim;
- se incinge cuptorul la treapa 2 (din 3);
- aluatul se imparte in 2 si se intinde fiecare jumatate pe masa usor infainata, cu sucitorul; se aseaza in 2 tavi de tarta (diametru 16 cm), unse cu unt si se mai lasa in frigier 15 minute;
- se coc tartele "in orb" 15 minute, timp in care se pregateste umplutura;
- se amesteca spanacul cu 100 de gramde de branza, ouale, faina, usturoiul tocat, sare si piper;
- restul de branza se imparte intre cele 2 tarte , peste care se intinde si unplutura; din aluatul ramas se decupeaza forme cu care se decoreaza tartele;
- se mai coc inca 45 de minute;
- ne straduim sa le lasam putin la racit, dupa care - pofta buna!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...